« Zaterdag 21 december Close to Core»

Gepubliceerd op 16-12-2019

een coverband uit Helmond waarvan de fundering is gelegd in 2015. Momenteel bestaat deze band uit 5 door de wol geverfde muzikanten die hun sporen inmiddels wel verdiend hebben. Deze mannen weten van wanten!
Een team met een gezamenlijke passie waarvan de grootste drijfveer is het samen beleven van de verwantschap met de muziek. Hier is sprake van verbondenheid. Een groep die streeft naar een gezonde mix van gezelligheid en kwaliteit.
De jongbelegen ritmesectie bestaat uit strakke drummer Arthur de Kock en groovy bassist Peter Verreussel die samen een solide basis leggen voor de subtiele solo's van gitarist Wim vd Bruggen en de hammond van toetsenist Gerard Verouden. Met de zang en slaggitaar van frontman Louis van Oeffel vormt het dan een samenhangend geheel en prettig gezelschap. Laat U niet foppen door de grijze koppen, deze mannen rocken !


Close To Core speelt enthousiast en vol overgave een selectie uit de betere popmuziek van de jaren 60+70+80+90+00.
Bijvoorbeeld songs van David Bowie, Talking Heads, Dire Straits, Stones, U2, Snow Patrol, Radiohead, Mink De Ville, Paul Weller.
Tevens de krenten uit de Nederpop zoals hits van Golden Earring, De Dijk, Herman Brood, Cuby & Blizzards. Het repertoire bestaat dus uit tijdloze muziek die nooit verveeld en die goed in het oor valt. Geen wonder dan ook dat circa 70% hiervan in de Top 2000 staat.


Close To Core zet een afwisselende en doordachte set neer die menigeen aangenaam verrast. Je krijgt een eerlijk en heerlijk pakket muziek voorgeschoteld gemaakt door kerels met hart voor de zaak. Door een hechte en oprechte band die spettert van speelplezier. Puur en zonder opsmuk, wars van digitale trucjes. Je kunt voelen dat er mensenhanden aan te pas komen, noeste arbeid en vakwerk waarbij nog ruimte is voor dynamiek en expressie.

Aanvang 22.00 Entree gratis

fb-21-december-1565188659.jpg